Hernia (liesbreuk) missie naar de Dominicaanse Republiek

Santiago de los Caballeros – November 2023

Dankbaar, met veel voldoening en plezier kijken wij terug op een zeer succesvolle missie naar de Dominicaanse Republiek van 11 tot en met 18 november 2023.

Via dit verslag in beeld en tekst willen wij jullie hier zo goed mogelijk van op de hoogte stellen, inclusief de aanloop er naartoe en de details er omheen.

Bekijk hieronder onze missie in beeld, lees hier de samenvatting met highlights of download het volledige, uitgebreide verslag.

Last but not least; vergeet niet te doneren om ook in de toekomst missies zoals deze mogelijk te maken. Alvast hartelijk dank!

Onze liesbreuk missie naar de Dominicaanse Republiek 

Aanleiding en locatie: De missie werd opgezet als reactie op de onveilige situatie in Haïti, met de focus verschoven naar de Dominicaanse Republiek. Het José Maria Cabral y Baez ziekenhuis in Santiago de Los Caballeros werd de locatie voor de missie.

Doel van deze missie: Het hoofddoel was om enerzijds mensen te helpen welke geen toegang hebben tot medische zorg en anderzijds lokale artsen te trainen in open liesbreukchirurgie. Een liesbreuk is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem wereldwijd waar 1 op de 4 mannen in zijn leven last van zal krijgen.

Team en bijdragen: Een internationaal team van chirurgen, anesthesisten, verpleegkundigen, sterilisatiedeskundigen en assistenten in opleiding namen deel. Dankzij donaties kon essentieel operatiemateriaal worden ingezet.

Uitdagingen: De missie ondervond uitdagingen, zoals een nationale staking en beperkingen voor Haïtiaanse immigranten, wat de operaties bemoeilijkte.

Succes en ondersteuning: Ondanks de uitdagingen werd de missie succesvol voltooid, mede dankzij de steun van zowel lokale als internationale partners.

Benieuwd naar meer details?

Onze liesbreuk missie in beeld