Het zal hopelijk niemand ontgaan zijn eind oktober, toen de Humanitaire crisis op Haïti werkelijk ging toeslaan. Door o.a. een opeenstapeling van energie-tekorten, absurde inflatie en vermeende corruptie in één van de armste landen ter wereld, wat ook nog jaarlijks getroffen wordt door orkanen en frequente aardbevingen, kwamen landelijke protesten op gang waarbij vele gewonden vielen. Dit resulteerde in sluiting van scholen, benzinestations, vrijwel alle ondernemingen, en demonstraties/opstanden met veel geweld door een afwezig Politie-orgaan.

Lees meer informatie hierover:
https://www.nytimes.com/…/americ…/Haiti-crisis-violence.html

Dit heeft ertoe geleid dat wij onze geplande missie van Januari 2020 hebben moeten annuleren omdat onze persoonlijke veiligheid niet gegarandeerd kon worden.

Inmiddels zijn we meerdere weken verder en lijkt de situatie in Haïti weer enigszins tot rust te komen. Samen met onze Amerikaanse collega’s hebben we besloten om ons te richten op een missie naar Cotes de Fer in het najaar, waarschijnlijk November 2020.
Dit geeft ons de tijd om ons nog beter voor te bereiden, middelen te verzamelen en mensen om donaties te verzoeken om dit vrijwilligerswerk mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie hierover op onze website: https://globalherniarelief.com/doneren/

Met uw hulp kunnen we op een veilige manier hulp gaan bieden in Haïti. Veel dank alvast!

Volg de ontwikkelingen via onze FB pagina of via deze website.

https://www.facebook.com/HerniaHelp